Islannissa

Huhtikuun alussa lensin Islantiin rinkan ja neljän matkalaukun kanssa. Rinkassa minulla oli käärö puulusikoita ja laukuissa muiden taiteilijoiden teoksia Rovaniemellä jo esillä olleesta Interwoven -näyttelystä.

Näyttely on tällä hetkellä viimeisiä päiviä esillä Reykjavikissa Alvar Aallon suunnittelemassa Nordic Housessa. Talossa oli paljon tuttua – onhan meillä Rovaniemellä useita Aallon suunnittelemia rakennuksia.

Jo esillä olleen installaation rakentaminen uuteen tilaan on aina mielenkiintoinen tehtävä. Tilan ehdoilla ja yhteisnäyttelyn rajoitukset huomioiden ripustin lusikat varsin tiiviiseen ryhmään seinän lähelle lankojen varaan. Kun Rovaniemellä puunrungot veivät enimmän huomion, nyt lusikat seinälle heittyvine varjoineen olivat pääosassa.  Video projisoitiin viereiselle seinälle.

Pidin myös paikallisille taiteilijoille ja opettajille pienen työpajan , jota varten olin valmistellut kymmenkunta karkeaa lusikan aihiota suomalaisesta koivusta. Lusikoita oppii veistämään veistämällä lusikoita. Mutta vasta toisia opettaessa tulee huomanneeksi, miten paljon on itse kokemuksen kautta oppinut ja miten mahdotonta sitä kaikkea on parissa tunnissa opettaa aloittelevalle veistäjälle tai tarkemmin ottaen kymmenelle aloittelevalle veistäjälle yhtä aikaa. Mukavaa se kuitenkin oli!

Minulla oli aikeena käydä myös kaupungin ulkopuolella maastoa tutkimassa, mutta sinä aamuna kurkku oli kipeä ja olo kuumeinen. Onneksi keli oli harmaa ja sateinen! Illaksi toivuin sen verran, että olin mukana galleriassa Artist talk -tilaisuudessa esittelemässä omaa projektiani yleisölle muiden taiteilijoiden kanssa.

Tällä hetkellä minulla on toinenkin installaatio esillä. Lapin yliopiston galleria Kopiosta löytyy teokseni Maa ei ole vain meitä varten 11.5 saakka

 

 

2 Comments Lisää omasi

 1. Jaana sanoo:

  Puulusikkaprojektia on ollut mukava seurata. Kuinka arkinen syömäväline voikin olla puhutteleva ja kaunis taideteos. Kiitos 🙂

  Tykkää

  1. Antti Stöckell sanoo:

   Kiitos Jaana!

   Tykkää

Jätä kommentti, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s