Auringonnoususta revontuliin

20161108_111532

Kun teräsjäätä on kymmenkunta senttiä, on aika mennä jäälle jääsahan, kairan ja tukkisaksien kanssa. Maailmankaikkeuden upeinta materiaalia on tarjolla äärettömästi, eikä maksa mitään!

20161108_084752

Vuosia sitten kiskoin ahkiolla samasta paikasta tonnin jäätä kotipihalle. ”Tee isi mökki!”, kuului lasten käsky. Matkaa ei ole kuin pari sataa metriä, mutta se on ylämäkeä. Yksittäiset palat painoivat noin 80 kg.

Monena syksynä olen sittemmin haaveillut nostavani jäätä tehdäkseni jotain aivan avannon vierelle. Nyt se viimein tapahtui, osittain hienojen olosuhteiden ansiosta; kuivaa pakkasjaksoa on riittänyt päiväkausia ja kirkasta teräsjäätä on syntynyt hyvää vauhtia. Tuollaisena kymmensenttisenä jää on vielä varsin kevyttä sahata.

img_6341

Jääveistotalttakin minulla oli mukana, mutta sen käyttö oli tällä kertaa lähinnä ”pientä filmausta”.

Seuraavana iltana palasin jäälle kameran kera. Kuun puolikas valaisi maisemaa ja tähtikirkkaalla taivaalla häilyi himmeää vihreää. Revontulet! Hämärissä kuvaamista varten olin napannut työpaikalta omaani hieman herkemmän kameran ja niin onnistuin kohtuullisesti revontulien taltioinnissa. Time lapse -tekniikalla kuvatut revontulet loimuavat videon lopussa!

img_5019

Kaamos, vuoden pimein aika on käsillä. On aika nauttia sen upeista valoista.

 

 


(jos näet tässä alla mainoksia, blogistilla ei ole niiden kanssa mitään tekemistä… paitsi se, että hän ei tutustunut riittävän tarkoin tämän blogialustan ilmaisversion ehtoihin…)


 

Jätä kommentti, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s