Vuollaan kauha, tehdään rakotuli

Pitkät reissut ovat käyneet harvinaisiksi elämän ruuhkavuosien pyörityksessä. Nykyään kaksikin vuorokautta kalareissussa ihan omin päin tuntuu jo juhlalta.

20160826_221918
Ensimmäisen illan kalastus tulvivasta joesta tuotti lopulta maukkaan tuloksen.
20160827_195517
Tervastulen lämmössä louteen suojissa oli mukava kuunnella sateen ja tuulen kohinaa.

Kalareissussa voi tehdä muutakin kuin kalastaa – etenkin kun joki tulvii ja vettä sataa välillä vaakasuoraan. Sellainen oli elokuun viimeinen lauantai. Viihdyin puoleen päivään louteen suojissa vuoleskelemassa lusikkaprojektini merkeissä, heitin ja uitin perhoa sitten muutaman tunnin ja puuhailin jälleen normaaleissa leiriaskareissa.

Noustessani läheiselle kangaskumpareelle marjoja syömään huomasin pilviverhon rakoilevan. Pian jo matalalle painunut ilta-aurinko pyyhkäisi säteensä varvikkoon saaden puolukat hehkumaan punaansa.

Yöstä oli tulossa kylmä ja minulla oli olematon kesämakuupussi. Silloin minulla välähti – on aika tehdä rakotuli! Ryhdyin tuumasta toimeen. Rakotuli, jos mikä, tekee retkestä juhlan. Eikä siitäkään haittaa ole, että sadat ja taas sadat tähdet syttyvät tummuvalle taivaalle rakotulen oranssina hehkuvan raidan seuraksi.

IMG_3604_2
Rakotulen valmisteluissa vierähtää tovi jos toinenkin. Lopulta on aika rauhoittua nauttimaan tulen hehkusta.
IMG_3631_2
Time lapse -ajastimeni pysähtyi ennen aikojaan tähtitaivaan kuvauksessa, mutta vangitsi kuitenkin tähdenlennon viimeiseen kuvaan.

Vuoleminen tulen ääressä on äärettömän mukavaa. Alan hiljakseen innostua tästä näyttelyprojektista, jossa sovelletaan käsityötaitoja nykytaiteessa ja arktisessa muotoilussa.

20160828_120638Tällä reissulla puulusikka kasvoi kauhan kokoiseksi ja kauhan varren muotoilu sai sytykkeen harjuksen selkäevästä. Puu rojotti täysin harmaantuneena konkelona kuusta vasten leiripaikan lähellä jokitörmällä. Mutta mikä on laji? Veikkaan raitaa vankkojen, varsin alhaalla sijainneiden oksien perusteella. Kauhassa on vielä viimeisteltävää reissun jälkeenkin rakotulen kanssa puuhaamisen vietyä alun perin vuolemiselle aikomani toisen iltayön. Pari muutakin lusikan aihiota olen saanut alulle menneen viikon aikana eri reissuilla, joten vuoltavaa odottaa nyt myös kotona.

Lusikan tai kauhan varren tärkein ominaisuus on varmasti se, että siitä saa hyvän otteen syödessä. Varren muotoilu voi viestiä myös jotain muuta käytännöllisyyden ja ergonomisuuden lisäksi. Minun nuotiolusikoideni varsiin näyttää ilmestyvän kyseisistä retkistä ja paikoista kertovia muotoja.

 

 

 

 

 

Jätä kommentti, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s