Kipinöitä kesäyössä, virran välkettä päivän paisteessa

20160730_132325

Hiljaisuus kohisi korvissa ja mielessä, kun sammutin auton ajettuani parikymmentä kilometriä syrjäisiä metsäteitä. Avasin oven ja hiljaisuuden kohinaan yhtyi etäältä vaimeasti kantautuva kosken kohina.

Joen rantaan saavuttuani tein ensimmäiseksi tulen. Oli jo puoliyö, mutta en malttanut olla virittämättä perhovapaa heittokuntoon.  Kalat olivat kuitenkin nukkumassa. Minä otin koivuklapin ja kirveen ja ryhdyin töihin. Edellisessä jutussa esittelemässäni lusikkaprojektissa oli aika siirtyä suunnitelmista toteutukseen.

Veistin kirveellä karkean aihion, poimin sitten hiilloksesta pienen hehkuvan kekäleen lusikan tulevan pesän kohdalle. Muutaman kekäleen ja muutaman kymmenen puhalluksen jälkeen pesä oli sopivan syvä.

Poutaiset kesäyöt ovat upeita. Silloin ei tarvita taivasalla yöpymiseen muuta kuin rankinen, jonka suojissa sääsken eli hyttysen ininäkin on kuin paras tuutulaulu.

Aamun aloitin viimeistellen lusikan käteen sopivaksi. Sitten oli kalastuksen vuoro. Vuollessa ja perhokalastaessa ajankulu unohtuu, ei ole mitään muuta kuin katse ja kädet, puukko tai vapa, puun ja virran kaartuvat muodot.

Olen luonnostellut myös hieman epätavallisia lusikoita, etenkin erilaisia varsia. Voi olla, että jatkossa lusikoiden varret saavat erilaisia hahmoja, tunnistettavia ja vähemmän tuttuja muotoja.

Muutamia lusikkaretkiäkin on jo  alustavasti sovittu kiinnostuneiden kanssa. Seuraavaksi pitäisi vain kirjata ne kalenteriin asti!


(jos näet tässä alla mainoksia, blogistilla ei ole niiden kanssa mitään tekemistä… paitsi se, että hän ei tutustunut riittävän tarkoin tämän blogialustan ilmaisversion ehtoihin…)

Jätä kommentti, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s