Kevätpurolla koiran kanssa

Screenshot_2016-05-12-13-23-03
Tästä menen yli! Kuvakaappaus alla olevalta videolta.

Puro – miten kaunis sana. Siinä on kaikki; veden eloisuus, taivaan, valon ja puiden väreilevät kuvajaiset, alati vaihteleva, soljuva musiikki.

Pituutta Ruuhiojalla on vain reilut pari kilometriä. Sen yläosassa on ojitusta. Mutta ne puolitoista kilometriä vanhan metsän halki, ojituksen ja tien välillä ottavat kulkijan solisevaan ja kohisevaan huomaansa niin, että muu maailma unohtuu.

20160512_203018_2

Kuljimme Pablon kanssa halki vanhan metsän ja poukkoilimme itsekin kuin puro, loikkien puolelta toiselle. Makustelin lumen alta paljastuneita karpaloita, linnut liversivät ja ensimmäisten ötököiden lento hehkui kuusten oksien läpi siivilöityvässä vastavalossa.

Jos jossakin on laki paikallaan niin tässä – metsälain mukaan luonnontilaisten ja niiden kaltaisten purojen ja norojen välittömässä lähiympäristössä toteutettavat metsänhoitotoimenpiteet tulee tehdä uomien ominaispiirteet säilyttävällä tavalla. Harmillisen usein lakia kuitenkin tulkitaan niin, että avohakkuu vilkkuu puiden välistä puron vartta kulkiessa. Näin ei ainakaan vielä ole Ruuhiojalla ja toivottavasti sitä päivää ei tulekaan, jolloin hakkuut kaventavat puron varren metsän muutaman metrin kaistaleeksi.

20160512_201114

Olen kevään mittaan kuvaillut ja editoinut muutamia videoita. Kamerana toimii halvemman luokan älypuhelimen kamera. Kuvan laatu on yllättävän hyvä vielä suoraan videon pätkiä katsellessa. Pikselöitymistä näköjään tapahtuu vauhdikkaimmille pätkille, kun video pakataan youtubea varten. Videon tekijänä voin sanoa olevani aloittelija ja harrastelija ja sellaisena varmaan tulen pysymäänkin. Suunnitelmissa ei ainakaan ole investoida välineisiin sen kummemmin. Mutta mukavia pätkiä nuo ovat omiin muistojen arkistoihin ja kiva, jos joku muukin jaksaa katsoa loppuun asti.

Klikkaa puro (ja koira) kuohumaan!

Osa alla olevista kuvista on kaapattu videosta.


(jos näet tässä alla mainoksia, blogistilla ei ole niiden kanssa mitään tekemistä… paitsi se, että hän ei tutustunut riittävän tarkoin tämän blogialustan ilmaisversion ehtoihin…)

2 Comments Lisää omasi

 1. Jaana sanoo:

  Hulvaton menijä tämä Pablo! Kiitos videosta. Puro oli todella upea. Jääkannen alla syöksyvä vesi teki suurimman vaikutuksen.

  Tykkää

  1. Antti Stöckell sanoo:

   Höyrypääksi tulee sanottua Pabloa. Nyt se seikkaili pelottomasti ohuita jääsiltojakin pitkin kuohun yli, vaikka edellisellä videolla lasten kanssa tuolla purolla tuntui arastelevan jäätä sen räsähdettyä kerran tassujen alla.

   Tykkää

Jätä kommentti, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s