Viimeisillä hangilla

Viime viikonvaihteessa Rovaniemellä hankikelit olivat parhaimmillaan. Sunnuntaiaamuna saha sihisi jälleen hankilumella. Tällä kertaa minulla oli viimein hyvä jalusta sekä myös time-lapse -ajastin käytössä. Sen sijaan aurinko oli hieman nuukalla tuulella, eikä paria hetkeä lukuun ottamatta tullut kirkkaasti esiin koko aamuna. Muodot lumella syttyvät ja sammuvat valon myötä.

Time-lapse ajastin vapautti minut touhuamaan hangella vapaasti, myös kauempana kamerasta aiempiin vastaaviin videoihin verrattuna. Se energia, mikä vapautui nyt kameralle ryntäilyn pois jättämisestä, kuluikin aiempaa tiiviimmän ja kovemman hankilumen sahaamiseen. Jos on leikki lapsen työtä, on se sitä aikuisellekin!

Talvesta, lumesta ja lumileikeistä luopumisen aika on toisaalta haikeaa aikaa, mutta kyllä kevään riemu nämä surut häivyttää. Talvi voi antaa sitä paitsi vielä yhden lahjan veistäjälle – jäidenlähdön rannalle puskemat jäät. Niitä olen joskus veistellytkin ja nyt on haaveissa olla paikalla oikeaan aikaan suuren jääveistotaltan kanssa.

Kantohankien välillä olen hiihtänyt metsäsuksilla vesisateessa ja todella lämpimissä keleissä. Metsäsukset kantavat lopputalven vesikelissä yllättävän hyvin. Eilen 28.4 koira sen sijaan ui sohjossa jo mahaa myöten. Intoa ja hännän huisketta näytti silti riittävän tuttuun tapaan.

Joskus olen hiihtänyt teeren soitimille lähes pälvettömillä hangilla ja sitten kävellyt viikon sisällä metson soitimelle lumettomia maita. Saapa nähdä, miten nopeasti katoaa lumi tänä keväänä.


(jos näet tässä alla mainoksia, blogistilla ei ole niiden kanssa mitään tekemistä… paitsi se, että hän ei tutustunut riittävän tarkoin tämän blogialustan ilmaisversion ehtoihin…)

 

Jätä kommentti, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s