Ei tässä vielä kesää kaivata!

Huhtikuussa kannattaa seurailla tarkoin sääennusteita: Pakkasyön jälkeisinä aamuina on aika nauttia talven upeimmista keleistä – ainakin mitä lumella liikkumiseen tulee. Kaupungilla ja teiden varsilla saattaa jo näyttää siltä, että talvi on mennyttä, mutta ei se ole!

Rovaniemellä oli 15.4.2016 kirkas pakkasaamu. Lähdin kolmen retkikaverin kanssa parin tunnin retkelle lähimetsään, repussa evästä ja saha. Lapset pitävät lumen sahaamisesta kuten isänsäkin. Tällä kertaa jätimme sukset kotiin. Olimme vapaat seikkailemaan jyrkemmissäkin rinteissä ja tiheiköissä tai hyppäämään hetkeksi metsän omaan keinuun – sydäntalven tykyn alas painamalle taipuisalle koivun rungolle.

Metsä on iloa täynnä keväisenä hankiaamuna! Kesää ei tarvitse kiirehtiä niin kauan kun jostakin löytyy lunta, jonka pakkasyö kovettaa kantavaksi ja siten käveltäväksi tai hiihdettäväksi – ja sahattavaksi.

Uskon ja toivon, että tällaisilla metsäretkillä on lasten elämässä aina aikuisuuteen saakka kantava elämää rikastava merkitys. Näin on ollut ainakin omassa elämässäni.

20160415_103358

20160415_110510


(jos näet tässä alla mainoksia, blogistilla ei ole niiden kanssa mitään tekemistä… paitsi se, että hän ei tutustunut riittävän tarkoin tämän blogialustan ilmaisversion ehtoihin…)

Jätä kommentti, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s