Puunhalaajan päiväkirjaa rakentamassa

Puunhalaajan päiväkirja alkaa hahmottua installaatioksi. Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan henkilökunnan Syvissä vesissä -näyttelyn avajaiset Rovaniemellä Arktikumin galleria Valossa ovat tiistaina 22.12.2015.

Tässä pieni kurkistus muutamiin teokseni työstön alla oleviin elementteihin…

Yllä olevat kuvat päätyvät pyöreille havuvanerikiekoille läpinäkyvälle kalvolle tulostettuna.

Puiden alta kerätyille näytteille on tekeillä hylly, johon tilasin eilen paikallisesta levyliikkeestä erikoisosan. Siinä taisivat mennä henkilökohtaiset joululahjarahani.

Yksi suurimpia kysymysmerkkejä on päivänkämmenelle tehdyn puulaatikon mahdollinen pintakäsittely. En mielelläni käsittelisi lautaa mitenkään mutta arvelen, että tuo harmaa kelon kappale korostuisi komeasti joko valkoisessa tai mustassa laatikossa. Päivänkämmenen silmästä tulee löytymään katseltavaa, joka toimii sitä paremmin, mitä hämärämpi laatikon sisällä on. Näin ollen mustakin kävisi – ja vielä kun huomioi gallerian lattian vaaleahkon harmaan sävyn… Tällaista puntarointia tämä installaation rakentaminen on kaikilta yksityiskohdiltaan. Suunnitelmia on sivukaupalla ja lopulta toimivimmat ratkaisut syntyvät vasta galleriassa.

Kun teokseni on valmiina paikallaan, toivon, että sen äärellä välittyy edes aavistus menneen kesän ja syksyn retkien tunnelmista ja hetkistä kilpikaarnaisten vanhojen puiden voimapiirissä.

 

Jätä kommentti, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s