Sumuinen päivä Louevaarassa

IMG_8732_2

Isäinpäivän aattona soitin aamulla isälle. Siellä oli ollut menossa maakaapelin laitto, mutta homma oli juuri keskeytynyt kaapelin osoittauduttua vääränlaiseksi. Miten olisi pieni retki? Isää ei tarvinnut sen kummemmin houkutella,  asia oli sovittu tuota pikaa.

Poimin matkan varrelta oikeanlaisen kaapelin matkaan, olisihan se sitten valmiina arjen taas koittaessa.

Ajatukseni oli käydä katsomassa, hukkasinko kirveeni palovartijan kämpälle viime reissulla. Keli oli kuitenkin niin jäinen, ettei kivinen polku kämpälle tuntunut järkevältä suunnalta. Nousimme tuttua tietä Tuohilaen tuntumaan ja läksimme kaartamaan vaaran takalaitaa tasaisempia maita.

IMG_8818_2

Kilpikaarnaiset ja vantterat mutta lyhyenpuoleiset männyt ojentelivat tykkylumien muovaamia latvuksiaan kulkijoita kohti.

 

IMG_8745_2

Koivu oli kasvattanut valtavan pahkan kylkeensä, pahkalla oli kaverina kääpä kuin suklaaleivos.

IMG_8742_2

Vanhan metsän puilla oli monta tarinaa kerrottavana.

IMG_8766_3

Tulistelimme kilpikaarnaisen männyn helmassa. Kertaalleen joskus palaneen tervasjuurakon tumma hahmo eli liekkien loisteessa saaden mielikuvituksen liikkeelle.

Ehkä sadan, sadanviidenkymmenen vuoden kuluttua tuo nyt vielä elinvoimainen petäjä nuotion takana on harmaantunut hongaksi. Sen elämän voima on vetäytynyt tyvelle, juuriin, tehden tyvestä tervaksen kyllästämän, vettä hylkivän, lahoamattoman. Kelona se seisoo ehkä toiset sata vuotta, kunnes rojahtaa syysmyrskyssä maahan. Kun maapuu on lahonnut ja maatunut, yhä seisoo kanto paikallaan, ehkä jo ytimeltään onttona, puolillaan mullaksi muuttunutta puuta, mullan päällä syvänvihreä sammalkerros. Ehkä silloin – vuonna 2315 – kopsahtaa kirves kannon kylkeen, tunnustellen, vieläkö on tervettä puuta jäljellä. Kulkija nuuhkaisee vaalean kellertävää juurakon sälöä. Tervas tuoksuu!

Jätä kommentti, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s