Kuuntelin puuta

IMG_8126

Olen tehnyt monia retkiä haeskellen kadonneita tavaroita. Tällä kertaa etsin ja löysin sydäntalvella kadonneen louteen suojapussin silloiselta yöpymispaikalta. Keväthangen aikaan jo pistelin sauvalla hankeen mitään huomaamatta. Tuosta pistelystä on nyt muistona monta tuuletusreikää pussin kyljessä. Samalla reissulla löysin hilloja, joita kävin niiden kypsyttyä poimimassa.

IMG_8136

Retkikaverini ei malttanut pysyä paikallaan. En ihmettele – sen verran levotonta ryntäilyähän tuo aikalaukaisulla kuvaaminen on.

IMG_8163

Elokuun puolessa välissä kävin lasten kanssa lähivaarassa. Olemme käyneet paikalla useita kertoja talvella. Jännittävistä kallionkoloista ja pienistä luolista löytyy jokaiselle omansa.

IMG_8178

IMG_8169

IMG_8191

Leikin lomasta löytyi hetki aikaa puun halaamisellekin.

IMG_8142

Puun halaamisen ja halauksen kuvaamisen lisäksi teen frottaasin, eli asetan paperin puun rungolle ja hierrän kilpikaarnan kuvion paperille pehmeällä lyijykynällä tai hiilellä. Teipistä, jolla paperin kiinnitän, saan puun ympärysmitan. Mittaan myös puun pituuden, kerään puun alta muutamia näytteitä, tallennan puun sijainnin koordinaatit… Materiaalia kertyy puu puulta. Näin kertyvistä raaka-aineista tulen kokkaamaan installaationi seuraavaan näyttelyyn. Reseptin aineet siis löytyvät mutta valmistusohjeet ovat kovasti vielä mietinnässä.

IMG_8234

Joki ja koski, minne palaan yhä uudelleen. Tuosta se iso harjus taas löytyi.

IMG_8246_2

Elokuun lopulla illan hämärtyessä on aika rauhoittua tulille, vetäytyä louteen suojiin. Virta kohisee ja tähdet syttyvät yksi toisensa jälkeen.

IMG_8317Kaarna oli lämmin!

IMG_8320

Kuuntelin vanhaa puuta. Se oli iältään reilusti vanhempi, kuin yksikään ihminen maailmassa.

Jätä kommentti, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s