Kilpikaarnaa

on

Tästä alkaa uusi taideprojekti! Toimin lähdeprojektin tapaan mutta nyt kohteena ovat kilpikaarnaiset männyt, petäjät ja aihkit, seutunsa vanhimmat, yhä elävät, suurimmat tai komeimmat puut.

pablot_kev
Tämä halaamani mänty kasvaa Rovaniemellä Sinettäjärven eteläpuolella. Alueella on runsaasti muitakin kilpikaarnaisia vanhuksia. Uusi metsäautotie ulottuu tosin jo melko lähelle. Tuo tie tuhosi metson soidinpaikan joitakin vuosia sitten.

Minulla on ollut maastoreissuillani aina tapana koukata suurten, vanhojen tai jollain tapaa erikoisten ja yksilöllisten puiden kautta. Nyt tämä tapa taipuu reseptiksi taiteelliseen työskentelyyni.

Suuret puut ovat ensimmäisessä näyttelyssään ensi marraskuussa, kun kuvataidekasvatuksen koulutusohjelma Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa täyttää 25 vuotta.

Tämä on samalla ensimmäinen juttu tässä uudessa osoitteessa Tuohilippi/Retkiä lähteille -blogin jälkeen, jota olen pitänyt kaksi vuotta. Tämä uusi blogini ei keskity vain yhteen projektiin, mikä antoi yhden sysäyksen blogialustan vaihtoon.

Mistä tulee blogin nimi, rakotuli? Se on tuli, joka palaa pienellä liekillä ja enimmäkseen punahohteisella hehkulla kahden päällekkäisen honkapölkyn vaakaraossa läpi pitkänkin talviyön ilman kohentelua. Rakotulen lämmössä tarkeni nukkua kovassakin pakkasessa aikana ennen lämpimiä makuupusseja. Toiselta puolen lämpöä heijasti  hakolaavu tai louteen kangas. Kauniin käytännöllisyytensä ohella näen rakotulessa myös symbolisia merkityksiä, joihin palannen syksyllä, jonkin tähtikirkkaan, rakotulilla vietetyn pakkasyön jälkeen.

IMG_7782_2

 

 

 

Jätä kommentti, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s